facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kiełbasa biała duszona w pomidorach i cebuli

Przepis dodał: prpr

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

40 min.

Składniki

- Kiełbasa biała surowa firmy „Gzella” 1,5 kg
- olej 3-4 łyżki
- cebula 6-7 średnich sztuk
- czosnek 6 ząbków
- pomidory z puszki puszki po 400g
- papryka słodka w proszku łyżeczka
- majeranek 3 łyżki
- pieprz ziołowy łyżeczka
- sól, pieprz czarny do smaku

Przygotowanie

Kiełbasę natłuścić niewielką ilością oleju, upiec w piekarniku w 200°C na złoty kolor lub podsmażyć na patelni.

Cebulę pokroić w grube pióra, czosnek w plasterki i krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebula powinna być jędrna, lekko twardawa. Następnie dodać przekrojone na pół pomidory razem z wodą, paprykę, majeranek i pieprz ziołowy. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym, doprowadzić do zagotowania. Dodać upieczoną, przekrojoną na pół białą kiełbasę. Całość poddusić na wolnym ogniu 5-6 minut, żeby kiełbasa wchłonęła smak sosu.  

Podawać z pieczywem jako samodzielne danie.

Smacznego! 

Ilość odsłon: 414
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl