Przygotowanie
To wszystko dobrze długo wymieszać i pozostawić w chlodnym miejscu na jedną noc. Na drugi dzień napychać w jelita cienkie i pozostaje wędzenie.
Jak przyrządzić?
Mięso przekrecić przez maszynkę do mięsa o dużych okach. O ile mięso jest za chude dodać 1kg. słoniny drobno pokroić i dodać do calości.
Potrzebne przybory:
Maszynka do mięsa, miska.
Uwagi:
Ważne jest wędzenie ale to juz odrębny temat.Tak wykonana kielbasa może być gotowana jako biała na Wielkanoc.
Czas przygotowania:
5 godz. to jest razem z wędzeniem.
Jak przyrządzić?
Mięso przekrecić przez maszynkę do mięsa o dużych okach. O ile mięso jest za chude dodać 1kg. słoniny drobno pokroić i dodać do calości.
Potrzebne przybory:
Maszynka do mięsa, miska.
Uwagi:
Ważne jest wędzenie ale to juz odrębny temat.Tak wykonana kielbasa może być gotowana jako biała na Wielkanoc.
Czas przygotowania:
5 godz. to jest razem z wędzeniem.