facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Klops z dzikiego królika

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

50 dkg mięsa z przodków króliczych bez kości,
25 dkg chudego boczku wieprzowego,
50 dkg opieńków świeżych,
1 cebula,
1 jajko,
4 łyżki bułki tartej,
0,5 szklanki śmietany,
pół łyżki masła,
sól,
pieprz,
1 szklanka bulionu

Przygotowanie

1. Mięso i boczek umyć i zemleć.

2. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle.

3. Opieńki - same kapelusze, (nóżki są łykowate) - oczyścić i wrzucić na 5 minut do wrzątku, odlać na sito i pozostawić do odcieknięcia.

4. Mięso, tartą bułkę, cebulę, sól i pieprz oraz jajko połączyć, dokładnie wyrobić dolewając bulionu.

5. Dodać do masy opieńki, delikatnie wymieszać i włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.

6. Piec 1,5 godziny w temp. 170°C.

Przed podaniem jeszcze gorącego polać śmietaną.

Podawać z ziemniakami purée i marynowanymi gruszkami z syropu. Wybornie smakuje także na zimno z ćwikłą.

Ilość odsłon: 938
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl