facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Klopsiki cielęce w sosie z cytryny i majeranku

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

60 min.

Składniki

480 g mielonej cielęciny
4 g suszonego, mielonego majeranku
50 ml soku z cytryn Limmi
20 g tartego sera typu parmezan
2 średniej wielkości jajka
10 g bułki tartej
60 g mąki
olej roślinny
sól, pieprz
5 g oliwy z oliwek extra vergine Olitalia

Przygotowanie

Włóż mięso mielone do dużej miski. Wbij do niej także 2 jajka, dodaj parmezan i bułkę tartą. Wlej oliwę z oliwek oraz sok z cytryn Limmi, dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Wszystkie składniki wymieszaj dobrze widelcem aż do otrzymania jednolitej masy. Uformuj klopsiki wielkości orzechów włoskich.
Uformowane klopsiki obtocz w mące. Na głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny, doprowadź do wysokiej temperatury (170 stopni Celsjusza). Smaż klopsiki na głębokim tłuszczu, dopóki osiągną złoty kolor z każdej strony. Wyjmij klopsiki z patelni i połóż na papierowych ręczniczkach kuchennych, aby odsączyć niepotrzebny tłuszcz.
Podawaj z pieczonymi ziemniaczkami, ryżem lub ulubioną sałatką!

Ilość odsłon: 340
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl