facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kluski grzybowe

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Ciasto:
15 dkg mąki,
1 jajko,
1 łyżeczka masła,
ponadto 10 dkg suszonych grzybów

Przygotowanie

1. Namoczone i ugotowane w wodzie z moczenia grzyby drobno posiekać. Wywar z grzybów wykorzystać na zupę.

2. Zagnieść ciasto dodając odrobinę wody, aby uzyskać elastyczną masę.

3. Ciasto rozwałkować, rozłożyć na placku posiekane grzyby i kilka razy przewałkować.

4. Zwinąć placek w ciasny rulon i pokroić w poprzek w cienkie paski.

5. Kluski wrzucać do wrzątku, gotować 5-6 minut od wypłynięcia.

 

Kluski podawać do zupy grzybowej, bulionu, rosołu lub polane zesmażoną na skwarki słoninką.

Ilość odsłon: 755
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl