facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kluski śląskie

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 kg ziemniaków,
2 jajka,
7 łyżek mąki ziemniaczanej,
4 łyżki mąki pszennej,
sól.

Przygotowanie

Ziemniaki obrać i ugotować. Gdy ostygną przepuścić przez maszynkę, dodać jajka i mąkę ziemniaczaną. Posolić i zagnieść na gładkie ciasto. Z ciasta uformować małe kulki, każdą spłaszczyć i na środku zrobić mały dołek, obtoczyć w mące pszennej . Wrzucać porcję klusek do osolonego wrzątku . Zmniejszyć ogień i gotować kluski 5 minut od wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową . Podawać jako dodatek do mięsa z surówką z
czerwonej lub kiałej kapusty.

Ilość odsłon: 1036
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl