facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kluski z wątróbki

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

3 łyżki drobno posiekanej cebuli,
2 łyżeczki oleju,
25 dag wątróbek z drobiu,
1 łyżeczka soli,
szczypta pieprzu,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
1 jajko.

Przygotowanie

Cebulę usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na ciemnozłoty kolor i przestudzić.
Wątróbki posiekać, dodać cebulę z tłuszczem.Jednolitą masę przełożyć do miski.
Wsypać sól, pieprz i mąkę ziemniaczaną.Dodać żółtko i dokładnie wymieszać.
Masę wątrobianą lekko wymieszać z białkiem ubitym na sztywno.
Kłaść łyżeczką na wrzącą osoloną wodę. Gotować do wypłynięcia około 12 minut.

Ilość odsłon: 956
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl