facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kluski zapiekane z grzybami

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

50 dkg klusek według przepisu zamieszczonego poniżej,
50 dkg świeżych lub mrożonych podgrzybków,
2 cebule,
pół szklanki śmietany,
1 żółtko,
2 łyżki masła,
sól,
pieprz

Przygotowanie

1. Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w paski i wrzucić na wrzątek. Jeśli używamy grzybów mrożonych, to wpierw rozmrozić. Uwaga! Grzyby mrożone nie wymagają czyszczenia i mycia. Gotować około 10 minut, mrożone do 20 minut.

2. Ugotowane grzyby przesmażyć na 1 łyżce masła raze z drobno posiekaną cebulą, dodać soli i pieprzu.

3. Kluski ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Wymieszać z grzybami.

4. Śmietanę rozmieszać z żółtkiem, zalać makaron kluski i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170° C. 5. Zapiekać, aż wierzch się zarumieni czyli około 20 minut.

 

Przepis na kluski krajane:

35 dkg mąki pszennej, 2 jajka, 2 żółtka, szczypta soli

Ilość odsłon: 1447
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl