Przygotowanie
1.
Przygotować dressing: majonez wymieszać z keczupem,sokiem z cytryny, whisky i tabasco,doprawić solą do smaku. Śmietankę ubić na sztywno i dodać do reszty sosu. Wstawić do lodówki ( do czasu użycia ).
2. Krewetki opłukać i marynować 1/2 godz. w soku z cytryny. W tym czasie przygotować owoce: awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestkę, miąższ wydrążyć łyżką i drobno posiekać, mango obrać ze skórki iodkrawać małe kawałeczki. Wymieszać owoce z krewetkami i doprawić pikantnie do smaku.
3. Płaskie kieliszki do szampana wyłożyć podzielonymi na małe kawałki listkami sałaty, ułożyć sałatkę i polać dressingiem.
4. Podawać z grzankami z pieczywa tostowego, posmarowanymi masłem.
2. Krewetki opłukać i marynować 1/2 godz. w soku z cytryny. W tym czasie przygotować owoce: awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestkę, miąższ wydrążyć łyżką i drobno posiekać, mango obrać ze skórki iodkrawać małe kawałeczki. Wymieszać owoce z krewetkami i doprawić pikantnie do smaku.
3. Płaskie kieliszki do szampana wyłożyć podzielonymi na małe kawałki listkami sałaty, ułożyć sałatkę i polać dressingiem.
4. Podawać z grzankami z pieczywa tostowego, posmarowanymi masłem.