facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Konfitury z malin

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 kg świeżo zerwanych malin,
12,5 dag cukru,
0,5 l wody

Przygotowanie

Z cukru i wody ugotować (na wolnym ogniu, często i intensywnie mieszając) gęsty syrop. W czasie gotowania starannie usuwać powstającą pianę. Przebrane owoce wrzucać pojedynczo do gorącego syropu. Zagotować i natychmiast odstawić na 24 godziny.
Po tym czasie smażyć konfiturę na wolnym ogniu przez 45 minut. Za każdym razem, gdy na powierzchni syropu pojawi się piana należy ją usunąć. Gotową konfiturę przełożyć do słoików

Ilość odsłon: 1045
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl