facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kotlety de Volaille z pieczarkami.

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki



4 piersi z kurczaka
20 dag pieczarek
masło do smażenia
5 dag migdałów
1 żółtko, 2 jajka
posiekana natka
10 dag tartej bułki
sól, pieprz

Przygotowanie

Piersi kurczaka oczyścić z błon i ścięgien, odciąć gruby koniec kości skrzydłowej. Mięso rozbić tłuczkiem, nadając kształt wydłużonego liścia.

Pieczarki pokroić w paski i usmażyć na maśle. Migdały sparzyć, obrać ze skórek, zetrzeć na tarce. Wymieszać z grzybami, żółtkiem i natką, doprawić.

Mięso posypać przyprawami, pośrodku ułożyć farsz, ciasno zwinąć w rulon, nadając mu kształt cygara.

Panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na dużej ilości masła.

Gdy kotlety się przyrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażyć.

Podawać z frytkami i pomidorami.

Ilość odsłon: 1131
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl