facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kotlety mielone z grzybów

Przepis dodał: Alex

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

40 dkg grzybów świeżych (borowiki, gąski, pieczarki) lub 8 dkg grzybów suszonych,
3 dkg tłuszczu,
6 dkg cebuli,
10 dkg czerstwej bułki,
1/8 litra mleka,
1 jajo,
sól,
pieprz,
1 łyżka siekanego koperku i zielonej pietruszki,
5 dkg tartej bułki.

Przygotowanie

Świeże grzyby oczyścić z piasku i ziemi, opłukać pod bieżącą wodą, poszatkować, udusić pod przykryciem z pokrojoną cebulą i tłuszczem (3 dkg). O ile potrzeba, wlać 2 - 3 łyżki wody, następnie odparować. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, grzyby i bułkę przepuścić przez maszynkę, dodać jajo, sól, pieprz, siekaną zieleninę i starannie wymieszać. O ile masa jest za rzadka, wsypać 2 - 3 łyżki tartej bułki. Kształtować w bułeczce nieduże, wysokie kotleciki. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z 2 stron na złoty kolor.

Ilość odsłon: 1034
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl