Przygotowanie
Cytrusy sparzyć wrzątkiem, następnie obrać ze skórki razem z białą częścią. Pokroić owoce w niewielkie cząstki ale bez rozgniatania.
Maelon przekroić na połowę, usunąć ziarenka, miąższ pokroić w niedużą kostkę. W szklanych pucharkach ułożyć kawałki melona, grepfruta i pomarańczy - kilka cząstek odłożyć do dekoracji.
Niewielką ilość wiórków kokosowych zrumienić na patelni (bez tłuszczu) na złoty kolor. Zagotować mleko z cukrem, do gotującego się dodać kaszę manną i resztę wiórków. Gotować jednocześnie mieszająć przez około 4 minuty.
Zdjąć kaszę z mlekiem z ognia i ubić mikserem na gęsty krem. Dodać sok z cytryny (zamiast soku możesz również użyć dowolonego likieru) i odstawić do ostygnięcia.
Zalać owoce kremem kokosowym i posypać zrumienionymi wiórkami. Deser udekorować cząstkami owoców.