facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Krem z dyni

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

70 min.

Składniki

Średnia dynia
Ok. 1 litr bulionu drobiowego
1 średnia cebula
2 marchewki
1 biała pietruszka
¼ selera
Puszka mleka kokosowego
Olej z pestek winogron Olitalia
1-2 łyżki masła
Pieprz cayenne i sól do smaku
Pesto z bazylią Ponti 190g

Przygotowanie

Dynię pokrój na kawałki, polej olejem i wstaw do piekarnika na godzinę w 220°C. Następnie oczyść ze skóry, pokrój na kawałki. Obierz i pokrój w drobną kostkę warzywa korzeniowe i cebulę. Do garnka nalej trochę oleju oraz dodaj łyżkę masła. Zeszklij cebulę, dodaj pokrojone warzywa. Duś dalej ok. 5 min podlewając bulionem. Potem dodaj resztę bulionu, całą dynię gotuj pod przykryciem do miękkości warzyw. Następnie dodaj całe mleczko kokosowe pieprz cayenne i sól do smaku. Zblenduj na gładko. Podawaj ze strużką mleka kokosowego oraz kleksem pesto Ponti z bazylią.

 

Ilość odsłon: 6
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl
Projekt i wykonanie strony www: themedia.pl