facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kresowy Rejbak

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

5,00 ( 2 głosów )

Składniki

1kg ziemniaków,
3 dag mąki,
15 dag mąki ziemniaczanej
20 dag wieprzowiny gotowanej,
15 dag kiełbasy,
1 cebula,
1 jajko,
10 dag słoniny,
10 dag boczku wędzonego
2 dag bułki tartej,
2 dag smalcu,
sól,
pieprz,
zielona pietruszka.

Przygotowanie

 Zetrzeć ziemniaki na drobnej  tarce, dodać jajko, mąkę, pokrojone w kostkę ugotowane mięso. Następnie drobno pokroić słoninę i cebulę. Podsmażyć wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą. Dodać do ziemniaków. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i doprawić do smaku. Do brytfanny wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlać przyrządzoną masę. Wstawić do gorącego piekarnika i piec około 45 min.w temp 180 st.C.  Podawać na ciepło, posypany natką pietruszki.

Ilość odsłon: 1082
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl