facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Krewetki z czosnkiem i pietruszką w pancerzach

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 16 mrożonych, surowych krewetek lub langustynek w pancerzach
* 4 ząbki czosnku
* 5 łyżek oliwy z oliwek
* pół filiżanki posiekanej natki pietruszki
* sól morska, pieprz

Przygotowanie

Mrożone krewetki rozmrażamy w zimnej wodzie, osuszamy, delikatnie posypujemy solą. Rozgrzewamy patelnię i na oliwie smażymy krewetki, nie dłużej niż po 1 minucie z każdej strony. W międzyczasie dorzucamy pokrojony w plasterki czosnek, a na koniec natkę pietruszki. Wykładamy na talerze wraz z sałatą, pomidorkami i sosem miodowym. Doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Ilość odsłon: 1861
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl