facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Krewetkowa przystawka

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

3,00 ( 1 głosów )

Czas przygotowania

30 min.

Składniki

Składniki na 4 porcje:
• 600 g obranych krewetek
• 1 cukinia
• 1 główka cykorii sałatkowej
• 1 ząbek czosnku
• 4 łyżki orzeszków pini
• 4 łyżki rodzynek
• Glassa Gastronomica Ponti na bazie octu balsamicznego z Modeny
• płatki chilli (opcjonalnie)
• natka pietruszki (opcjonalnie)
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Sposób przygotowania:

 

Namocz rodzynki w zimnej wodzie. Na oliwie zeszklij posiekany czosnek i dodaj do niego krewetki. Dopraw je pieprzem i solą, a na koniec pokrop Glassą z octem balsamicznym z Modeny. Zdejmij patelnię z ognia i przestudź jej zawartość. Oddziel 12 zewnętrznych, większych liści cykorii, a resztę posiekaj i wrzuć do miski. Następnie dorzuć do niej pokrojoną w cienkie paski cukinię, orzeszki pini, odcedzone rodzynki i krewetki. Całość pokrop oliwą z oliwek i wymieszaj. Sałatkę podawaj na większych liściach cykorii i serwuj gościom.

 

 

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Ilość odsłon: 546
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl