Przygotowanie
1.
Z maki, wody, soli i oleju wyrobić ciasto.Nastawić piekarnik na 225'C. Z ciasta uformowac kulę,posmarować olejem i zawinąć w folię spożywczą. Odstawić na 30 min. w ciepłe miejsce.
2. Nadzienie: Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Paprykę oczyścieć i pokroić wraz z kapustą pekińską w paseczki. Podsmażać warzywa na oleju przez parę minut. Mają jedynie zmięknąć.Doprawić solą, pieprzem i imbirem.Zdjąć z ognia. Lekko ostudzić.
3. Podzielic ciasto na 10 części. Każdą rozwałkować na placek 10-12cm. Ułozyć na plackach po 1-2 łyżki nadzienia i zawinąć ciasto w małe krokiety.
4. Krokiety ułożyć na wyłożonej papierem blesze zawinięciem do dołu.Posmarować roztopionym tłuszczem. Piec pośrodku piekarnika przez ok 10-15min. Podawać natychmiast
2. Nadzienie: Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Paprykę oczyścieć i pokroić wraz z kapustą pekińską w paseczki. Podsmażać warzywa na oleju przez parę minut. Mają jedynie zmięknąć.Doprawić solą, pieprzem i imbirem.Zdjąć z ognia. Lekko ostudzić.
3. Podzielic ciasto na 10 części. Każdą rozwałkować na placek 10-12cm. Ułozyć na plackach po 1-2 łyżki nadzienia i zawinąć ciasto w małe krokiety.
4. Krokiety ułożyć na wyłożonej papierem blesze zawinięciem do dołu.Posmarować roztopionym tłuszczem. Piec pośrodku piekarnika przez ok 10-15min. Podawać natychmiast