facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kuchnia francuska. Francuskie kluseczki.

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 dag masła,
2 żółtka,
zielona pietruszka,
piana z 1 białka,
2 dag mąki,
sól.

Przygotowanie

Utrzeć tłuszcz, dodając żółtka, rozetrzeć, dodać soli i drobno krajanej pietruszki. Ubić pianę, wyłożyć do masy, przesypać mąką, wymieszać. Małą łyżeczkę zanurzyć we wrzącej zupie.Na łyżeczkę nabierać małe kawałki ciasta. Wkładać do wrzącej zupy. Kluski zagotować pod przykryciem na średnim ogniu. Mogą stanowić dodatek do rosołu, wtedy gotować je na wrzącej wodzie.  Można je podawać z sosami jako dodatek do drugiego dania. Wtedy zwiększyć ilość produktów  kilkakrotnie.

Ilość odsłon: 797
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl