facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kuchnia meksykańska. Naleśniki po meksykańsku z mięsem mielonym.

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* ciasto
* 1 jajko
* 1,5 szkl mleka
* łyżeczka cukru
* szczypta soli
* 0,5 szkl wody
* mąka
*
*
* Nadzienie
*
* 0,5 kg mięsa mielonego
* puszka czerwonej fasoli
* 1 cebula
* sól pieprz
* czerwona papryka mielona
* koncentrat pomidorowy

Przygotowanie

Z podanych wyżej składników
przygotować ciasto naleśnikowe usmażyć na złoty kolor. nadzienie; cebulę drobno pokroić i zeszklić na łyżce oleju, dodać mięso i podsmażyć, pod koniec dodać fasolę i koncentrat ok 3-4 łyżeczki, jeszcze trochę poddusić ciągle mieszając gorącym nadzieniem nadziewać nalesniki Podawać polane sosem pomidorowym, może być boloński.

Ilość odsłon: 2317
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl