facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kuchnia meksykańska. Ryż po meksykańsku.

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 1 szklanka ryżu
* cebula
* ząbek czosnku
* łyżeczka przyprawy chili
* sól,pieprz
* 1 łyżka masła
* 2 szklanki bulionu
* 2 duże mięsiste pomidory
* 2 łyżki oliwy lub oleju

Przygotowanie

W rondlu rozgrzać olej zeszklić na nim cebulę i roztarty z solą czosnek wrzucić ryż stale mieszając smażyć 4-5 minut dodać masło obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory chyli sól pieprz dokładnie wymieszać wlać bulion przykryć i gotować na małym ogniu około 20 minut aż ryż wchłonie cały płyn jest to pikantny dodatek do dań mięsnyc.

Ilość odsłon: 1711
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl