facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kurczak po meksykańsku. Kuchnia meksykańska

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 50 dag piersi kurczaka
* duża cebula
* po strąku papryki czerwonej, zielonej i żółtej
* kawałek ostrej kiełbasy z papryką
* 2 łyżki oleju
* puszka fasolki w ostrym sosie pomidorowym
* puszka kukurydzy
* 1/2 l bulionu drobiowego
* cukier
* łyżeczka papryki w proszku
* 2 ząbki czosnku
* kilka ziaren kolendry
* 2?3 łyżki posiekanego szczypiorku, natki i melisy
* sól, pieprz

Przygotowanie

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski. Kiełbasę pokroić w plasterki.

W garnku na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka i cebulę. Dodać paprykę, kiełbasę, delikatnie wymieszać. Smażyć jeszcze kilka minut.

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Do bulionu dodać szczyptę cukru, paprykę w proszku, czosnek i kolendrę. Doprawić i wymieszać.

Fasolkę i kukurydzę osączyć z zalewy, dodać do mięsa wraz z bulionem, zamieszać. Gotować na małym ogniu 25 minut. Przed podaniem posypać posiekanymi ziołami.

Ilość odsłon: 740
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl