facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kurczak z pędami bambusa stir-fry

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 łyżka oleju
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
2 suszone grzybki chińskie*
225g filetów z kurczaka, pokroić w paski
1 łyżeczka sherry (dry)
1 łyżka jasnego sosu sojowego
1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego
kilka szczypt przyprawy 5 smaków
pędy bambusa, 100g lub wg uznania
1 ogórek**,
obrany i pokrojony wzdłuż obieraczką do ziemniaków
chili, do smaku

Przygotowanie

Rozgrzać wok a następnie dodać olej. Dodać czosnek i grzybki. Smażyć kilka sekund.

Następnie dodać kurczaka, a kiedy tylko mięso zacznie się ścinać, dodać sherry i ciągle mieszając smażyć 1 minutę.

Doprawić sosami sojowymi i przyprawą pięć smaków. Dobrze wymieszać.

Dodać ogórek, pędy bambusa i krótko smażyć. Podawać z ryżem jaśminowym.

*ja użyłam grzybów mun, przygotowane wg przepisu na opakowaniu
** ja dodałam marchew i paprykę

Ilość odsłon: 908
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl