facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kurki po sabaudzku

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 kg świeżych grzybów,
15 dag wędzonego boczku,
olej,
2 cebule,
1 łyżka masła,
3/4 szklanki śmietany,
15 dag twardego sera,
posiekana nać pietruszki,
sól,
pieprz do smaku

Przygotowanie

Grzyby oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą ( nie moczyć ), osuszyć, przekrajać na połówki. W rondlu przesmażyć na oleju pokrojony w dużą kostkę boczek, dodać kurki i smażyć 10 min. Cebulę drobno posiekać, dodać do grzybów i dusić 15 min. na małym ogniu pod przykryciem, dodając nać pietruszki. W małym rondelku rozgrzać masło, dodać utarty ser i śmietanę. Mieszając, trzymać na małym ogniu tak długo, aż powstanie gęsty sos.

Sosem zalać grzyby i podawać bardzo gorące z ziemniakami.

 

Ilość odsłon: 803
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl