facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kurki smażone na maśle

Przepis dodał: Olga

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

kurki ? tyle ile dana osoba może zjeść,
1 łyżka ghee - klarowanego masła (można używać nieklarowanego, ale wtedy trzeba uważać, żeby się nie przypaliło, bo kurki będą niesmaczne)
sól,
biały pieprz


Przygotowanie

Małe kurki zostawić w całości, duże pokroić na mniejsze kawałki. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić kurki i delikatnie posolić. Smażyć ok 5-6 minut często mieszając. Gdy już cała woda odparuje dodać pieprz i jeszcze chwilę podsmażać.

Ilość odsłon: 2407
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl