facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kurki w śmietanie

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

40 dag świeżych kurek
150 ml gęstej, kwaśnej śmietany
gałązki koperku
łyżka soku z cytryny
łyżka masła
sól, pieprz

Przygotowanie

Kurki obrać i bardzo dokładnie umyć. Większe owocniki pokroić po długości na dwie, trzy, a nawet cztery części. W woku lub na patelni rozpuścić masło. Po chwili dodać grzyby. Dusić pod przykryciem przez około kwadrans, raz na jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Zdjąć z ognia, lekko wystudzić, dodać smietanę wymieszaną z odrobiną soli. Całość zagotować wraz posiekanym koperkiem.

Ilość odsłon: 1117
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl