facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kurki z sosem serowym

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

40 min.

Składniki

80 dag kurek,
15 dag wędzonego boczku,
15 dag żółtego sera (edamski, gouda),
3/4 szklanki śmietanki 18-procentowej,
2 cebule (20 dag),
2 łyżki oleju,
1 łyżka masła,
2 łyżki natki pietruszki,
sól,
pieprz
czas przygotowania: 20 min
czas smażenia: 20 min

Przygotowanie

Grzyby oczyścić, umyć i osączyć. Ser zetrzeć na tarce do jarzyn. Boczek pokroić w dużą kostkę. Cebule obrać, opłukać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim boczek z cebulą, a następnie dodać grzyby i smażyć 10 min. Grzyby posolić, popieprzyć, dodać natkę i smażyć następne 5 min. Na drugiej patelni rozgrzać masło, dodać śmietankę i ser. Gotować, mieszając, aż sos zrobi się gęsty. Sos wymieszać z grzybami lub polać je na talerzu. Podawać z ziemniakami purée. (4 porcje)

Ilość odsłon: 661
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl