facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kutia staropolska

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

3,50 ( 2 głosów )

Składniki

1 szklanka pszenicy,
50 dag cukru,
50 dag maku,
orzechy laskowe,
rodzynki,
migdały.

Przygotowanie


Pszenicę po przebraniu i opłukaniu ugotować  do miękkości, kilka razy zmieniając wodę. Osączyć na sicie. Mak wypłukać, sparzyć i dwukrotnie zemleć. Rodzynki przez kilka minut moczyć w gorącej wodzie, odcedzić. Orzechy laskowe i migdały drobno posiekać albo zemleć. Następnie mak starannie wymieszać z miodem, cukrem i przygotowanymi bakaliami. Przed podaniem wymieszać pszenicę z masą makową.

Ilość odsłon: 2910
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl