facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Kwaśnica na miodzie z grzybami

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2 duże woreczki kapusty kiszonej,
1.5 kg żeberek wieprzowych,
szklanka miodu leśnego,
0,5 kg chudego boczku,
ziemniaki ok 1.5 kg,
grzyby suszone dwie garście

Przyprawy:
proszek grzybowy - 2 płaskie duże łyżki,
majeranek 2 płaskie duże łyżki,
sól,
vegeta,
ziele angielskie- 5 szt,
pieprz mielony,
ziarno jałowca - 10 szt
listek laurowy - 5 szt,
kminek mielony - 1 płaska łyżka
słoiczek koncentratu pomidorowego,
1/2 główki czosnku

Przygotowanie

Kapustę wrzucić do dużego garnka wraz z kwasem, wrzucić suszone grzyby i proszek grzybowy. Ziemniaki przekroić na 4 i wrzucić do kapuchy. Żeberka pociąć na kawałki 4 cm , obsmażyć i również wrzucić do kapusty. Boczek pokroić w plasterki - obsmażyć i również wrzucić do gara. Dodać wszystkie przyprawy i wlać miód. Ziarna jałowca stłuc tłuczkiem na miazgę. Czosnek i majeranek rzucać w dwóch etapach w trakcie gotowania kwaśnicy oraz na samym końcu przed samym wyłączeniem. Gotować do momentu kiedy ziemniaki będą miękkie a żeberka będą odchodzić od kości.

Na koniec można dodać zasmażkę mocno brązową

 

Ilość odsłon: 808
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl