facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Lasagne z pesto bazyliowym

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

60 min.

Składniki

• 500 g płatów lasagne
• słoiczek Ponti Pesto alla Genovese
• 40 g mąki
• 40 g masła
• 400 ml mleka
• sól
• parmezan

Przygotowanie

  • Nagrzej piekarnik do 190°. W osolonej wodzie ugotuj płaty lasagne kilka minut. Odcedź je i wyłóż na płasko.
  • Przygotuj sos beszamelowy : podgrzej 300 ml mleka w garnku, dodaj masło i sól. Pozostałe zimne mleko zmieszaj w osobnym naczyniu z mąką i powoli dodaj do prawie gotującego się mleka z masłem dokładnie mieszając, aż sos będzie gęsty i gładki.
  • Na końcu zmieszaj sos beszamelowy z Ponti Pesto alla Genovese. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem i rozprowadź 2 łyżki bazyliowego sosu beszamelowego na spodzie.
  • Ułóż płaty lasagne i na wierzchu warstwę sosu. Powtórz analogicznie kolejne warstwy i zakończ ostatnią pozostałym sosem i posyp tartym parmezanem.
  • Zapiekaj 30 minut i po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut przed podaniem.
Ilość odsłon: 573
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl