facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Liście szpinaku z bakaliami

Przepis dodał: Marakuja

Ocena

4,33 ( 3 głosów )

Składniki

? 1 pęczek liści szpinaku
? 2 łyżki oliwy z oliwek
? 1 ząbek czosnku
? Szczypta czerwonej suszonej papryki w płatkach
? 2 łyżki orzeszków
? 2 łyżki rodzynek
? sól
? pieprz

Przygotowanie

Szpinak zalać niewielka ilością osolonej wody i gotować przez 3 minuty.
W między czasie na rozgrzany tłuszcz wrzucić czosnek oraz paprykę i trzymać na ogniu, aż czosnek się zarumieni, wówczas dodać orzeszki, rodzynki oraz szpinak.
Pozostawić na ogniu jeszcze przez chwilę.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Ilość odsłon: 3213
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl