facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Łosoś w sosie bazyliowym

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 4 dzwonka łososia
* świeża bazylia
* biały pieprz
* sól
* oliwa z oliwek
* masło
* jogurt naturalna
* musztarda

Przygotowanie

Bierzemy 4 dzwonka dość grube i dość obficie skrapiamy go sokiem z cytryny. Następnie osuszamy rybkę  i solimy i pieprzymy białym pieprzem. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę z masłem na jakieś 2 minutki z jednej strony, a następnie na 10 minut do rozgrzanego do 200 st. do piekarnika.W tym samym czasie do jogurtu naturalnego dodajemy garść świeżej bazylii, trzy łyżeczki musztardy, sól, pieprz, łyżeczkę cukru
i to wszystko miksujemy. Wyciągamy łososia i polewamy odrobinę sosu obok ryby, a resztę trzymamy w sosjerce i polewamy według uznania. Do tego proponuję vinaigrette i pieczone ziemniaczki.

Ilość odsłon: 1055
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl