facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Łosoś z kaparami

Przepis dodał: Migotka

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

? 2 dzwonka lub filety z łososia po 200 g każdy (najlepiej ze skórką)
? sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz, oliwa z oliwek
? 1/4 filiżanki białego wytrawnego wina lub octu winnego
? 1/4 filiżanki kaparów
? 50 g masła
? 3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

Najprostszy. Smażony na patelni, z przepysznym sosem z masła, wina (lub octu winnego), natki pietruszki i kaparów.

Dzwonka łososia oczyszczam pęsetą z ości, posypuję solą, pieprzem i wysmarowuję oliwą z oliwek. Rozgrzewam patelnię i na średnim ogniu smażę łososia przez około 3-4 minuty. Przewracam na drugą stronę i smażę jeszcze przez kolejne 3-4 minuty. Zdejmuję z patelni i trzymam w cieple. Na patelnię wlewam białe wino lub ocet winny i gotuję przez 1 minutę. Dodaję kapary, masło i gotuję jeszcze przez 1-2 minuty lub do czasu aż sos zgęstnieje a kapary będą usmażone i zrumienione. Dodaję natkę pietruszki, podaję z łososiem.

Ilość odsłon: 756
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl