facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Łosoś zapiekany z ryżem jaśminowym Britta

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

30 min.

Składniki

2 torebki ryżu jaśminowego marki Britta (200g)
500 g fileta z łososia
100 g sera żółtego
4 łyżki przecieru pomidorowego
marchewka
brokuł
pietruszka
kawałek selera
nieduży por
2 cebule
olej np. rzepakowy
spora szczypta mielonej słodkiej papryki
natka pietruszki
sól, pieprz, cukier


Przygotowanie

Fileta pokroić na mniejsze kawałki posolić i popieprzyć. Na niewielkiej ilości oleju lekko je podsmażyć. Warzywa obrać, umyć, pokroić w paski, a następnie poddusić na łyżce oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odsączyć na sitku, dodać przecier pomidorowy, uduszone warzywa oraz usmażone porcje ryby. Risotto doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, lekko wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wygładzić powierzchnię posypać startym serem żółtym. Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok. 20 min. Przed podaniem posypać natką.

Ilość odsłon: 46
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl
Projekt i wykonanie strony www: themedia.pl