Składniki
200 ? 300 g makaronu kokardki,
jeden pojedynczy płat z kurczaka,
5 sztuk pieczarek,
pół puszki kukurydzy,
cebula,
olej,
sól lub vegeta (warzywko),
pieprz,
ostra papryka.
* Makaron kokardki gotujemy według przepisu. Po ugotowaniu odcedzamy.
* Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju
* Płat z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do smażącej się cebuli
* Kurczaka z cebulą doprawiamy vegetą, pieprzem, ostrą papryką
* Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w kostkę. Wszystko smażymy razem.
* Dodajemy pół puszki kukurydzy.
* Na koniec do smażących się składników dodajemy makaron. Wszystko razem mieszamy. Ewentualnie doprawiamy przyprawami.
Przygotowanie
* Makaron kokardki gotujemy według przepisu. Po ugotowaniu odcedzamy.
* Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju
* Płat z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do smażącej się cebuli
* Kurczaka z cebulą doprawiamy vegetą, pieprzem, ostrą papryką
* Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w kostkę. Wszystko smażymy razem.
* Dodajemy pół puszki kukurydzy.
* Na koniec do smażących się składników dodajemy makaron. Wszystko razem mieszamy.
Ewentualnie doprawiamy przyprawami.