facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Makaron rurki po wiejsku

Przepis dodał: Alex

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

# 40 makaronu rurek (mogą też być świderki, kokardki, muszelki czy kolanka)
# 3 spore cebule
# 2 jajka
# garść startego sera (parmezanu lub oscypka)
# 10 dag margaryny lub oliwy z oliwek albo dobrego oleju
# sól
# grubo zmielony pieprz lub ostra papryka w proszku

Przygotowanie

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu (bez rumienienia). Jajka ubić jak na omlet z do­datkiem soli i pieprzu oraz startego sera. Makaron ugotować „na ząb", dobrze odcedzić i dodać do cebuli, podgrzewać, stale mieszając. Wlać ubite jajka i nadal podgrzewać, stale mieszając, do chwili, gdy jajka się zetną. Podawać natychmiast.

Ilość odsłon: 1092
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl