facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Makaron wstążki. Kuchnia orientalna.

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 400 g makaronu wstążki
* sól, trochę oleju
* 40 g masła
* 4 łyżki maku
* 4 łyżki płatków migdałowych
* biały pieprz

Przygotowanie

Makaron wrzucić do 2 l wrzącej, posolonej wody, dokładnie wymie­szać, dodać niewielką ilość oleju i ugotować, pilnując aby nie wyki­piał.

Na rozgrzanym maśle lub pokro­jonym w kostkę kurzym tłuszczu podsmażyć na złoty kolor płatki migdałowe. Dodać mak i krótko podsmażyć. Dodać sól i pieprz.

Makaron przecedzić. Osaczony wymieszać z przygotowanymi dodatkami i doprawić do smaku.

Ilość odsłon: 741
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl