facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Makaron z pomidorami w ziołach

Przepis dodał: Daria

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

Podstawą są świeże zioła: bazylia, oregano i tymianek (ilość dowolna, wedle uznania
)
1/2 paczki makaronu penne (rurki)
1/2 kg pomidorów bez skórki
2 ząbki czosnku
cebula
sól (ew. vegeta)
świeżo mielony pieprz
cukier (ilość zależy od kwasoty pomidorów)
łyżka masła
oliwa z oliwek

Przygotowanie

Na patalni rozgrzać oliwe z oliwek i roztopić masło. Wrzucić pkrojoną w  piórka cebule i posiekany czosnek, mieszajac zeszklić. Następnie dodać pokrojone w kostke, obrane ze skórki pomidory i dusić pod przykryciem 15 minut.
Pod koniec duszenia dodać zioła i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Do sosu dodać ugotowany makaron al dente i mieszać do momentu połączenia się składników i podgrzania makaronu.


(Do sosu razem z pomidorami można również dodać drobno pokrojoną obraną ze skórki cukinie.)

Ilość odsłon: 959
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl