facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Makaron z szyszkówkami świerkowymi

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

szyszkówki świerkowe,
makaron (muszelki lub nitki,
cebula,
olej,
szczypiorek lud "bąki" młodej cebuli.

Przygotowanie

Ugotować dobry makaron ( mogą być muszelki, nitki itp.) Gotować tak aby makaron nie rozgotował się. Kapelusiki szyszkówek należy oczyścić, wypłukać w zimnej wodzie, okapać a następnie wrzucić do smażonej na oleju, zeszklonej już, drobno pokrojonej cebuli. Dusić ok. 10 minut a następnie wymieszać z makaronem, posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem albo zielonymi „bąkami” cebulowymi. Podawać na ciepło lub na zimno jako dodatek do mięs.

 

Można także sporządzić sałatkę w skład której wejdą: ugotowane grzybki, wymienione już nowalijki, majonez. Można dodać także tarty ser, drobno pokrojona szynkę, pokrojone w kosteczki pomidory.

Ilość odsłon: 706
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl