facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Marynowana brukselka

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* brukselka 1 kg
* ocet 0,25 L
* woda 0,5 L
* kminek 1 łyżeczka
* koper pół łyżeczki
* pieprz czarny kilka ziarenek
* ziele angielskie całe kilka ziarenek

Przygotowanie

Małą, oczyszczoną brukselkę zblanszować w osolonej wodzie. Odcedzić i układać w słoikach.
Przygotować roztwór wody z octem i przyprawami, zagotować i zalać brukselki. Pasteryzować ok 20 minut.

Ilość odsłon: 1117
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl