facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Marynowana fasolka

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Składniki:
? 1 kg żółtej fasolki
? 1 kg zielonej fasolki
? pęczek koperku
? kilka ząbków czosnku
? cząber

Zalewa:
? 1/5 szkl. octu
? łyżka soli
? łyżeczka cukru

Przygotowanie

Z fasolek odciąć końcówki, po czym zalać osolonym wrzątkiem i gotować ok. 3 min wówczas ją odcedzić i ułożyć w słoikach, przekładając na przemian żółte i zielone strąki.
Następnie do każdego słoika włożyć ząbek czosnku, szczyptę cząbru i kilka baldachów kopru.
W między czasie ½ l wody zagotować z dodatkiem octu, soli oraz cukru po czym zalać fasolkę.
Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować ok. 25 min.

Ilość odsłon: 932
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl