facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Marynowana sałatka z pomidorów i kapusty

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

? 1,5 kg zielonych pomidorów
? 1,5 kg ogórków
? główka czerwonej kapusty
? 2 kalafiory
? 1 kg cebuli
? sól

Zalewa:
? ? l octu
? pieprz
? liście laurowe
? ziele angielskie
? łyżeczka cukru

Przygotowanie

Ogórki obrać i razem z pomidorami i cebulą pokroić w plasterki.
Następnie kalafiora podzielić na różyczki a kapustę poszatkować.
Ułożyć warzywa warstwami w misce posypując dużą ilością soli, odstawić na 24 godz.
Po tym czasie ½ l wody zagotować razem z octem, pieprzem, liściem, zielem oraz cukrem, wówczas zalać nią warzywa i trzymać na ogniu ok. 10 min.
Gdy warzywa lekko się podduszą przełożyć warzywa do słoików i szczelnie zakręcić.

Ilość odsłon: 1085
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl