facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Marynowana zielona fasolka szparagowa

Przepis dodał: Olga

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Składniki

* 80 dag fasolki
* 6?8 ząbków czosnku
* 4 łyżki gorczycy,
* 1/2 łyżeczki pieprzu
* czubatą łyżkę soli

Przygotowanie

80 dag fasolki umyć, odciąć końce. Włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody, gotować 3 min. Odcedzić. Gorącą fasolkę włożyć do 6 słoików o pojemności 300 ml. 3 szklanki wody wlać do rondla, dodać pokrojony w plasterki czosnek (6–8 ząbków), wsypać 4 łyżki gorczycy, 1/2 łyżeczki pieprzu, czubatą łyżkę soli.

Zagotować. Zalać fasolkę, zakręcić. Pasteryzować w temp. 95°C przez 1 i 1/2 godz. Po 2 dniach pasteryzować jeszcze raz 30 min.

Ilość odsłon: 1296
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl