facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Marynowane grzyby z liściem laurowym

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

? 1kg grzybów : prawdziwki, podgrzybki, opieńki, gąski
? 2 cebule
? 2 marchewki
? czerwona papryka
? 1 szkl. octu
? kilka ziaren pieprzu
? kilka ziaren ziela angielskiego
? liść laurowy
? cukier
? sól

Przygotowanie

Z grzybków pokroić trzonki po czym zalać całość osoloną wodą i gotować ok. 15 min.
5 min przed końcem gotowania dodać marchewkę pokrojoną na plasterki, paprykę pokrojoną na paseczki oraz cebulę pokrojoną na talarki.
Następnie odcedzić grzyb i warzywa i przełożyć je do słoików.
2 szkl. wody doprowadzić do zagotowania razem z octem, liściem, zielem oraz pieprzem wówczas doprawić zalewę jeszcze solą oraz cukrem i odstawić do ostygnięcia.
Zimną marynatę wlać do słoików.

Ilość odsłon: 822
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl