facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Maślaki panierowane w orzechach (na przekąskę)

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

kilka, kilkanaście kapeluszy maślaków (śr. 3 - 5 cm ),
1 - 2 jajka (w zależności od ilości grzybów),
zmielone orzechy do panierowania,
ojej do smażenia.

Przygotowanie

Maślaki oczyścić (nie płukać wodą), zdjąć skórkę z kapelusza, oczyszczone grzyby posolić i przyprawić do smaku, każdy kapelusz obtoczyć w jajku i w zmielonych orzechach. Smażyć na patelni, z obu stron każdy kapelusz na złoty kolor. Grzyby odsączyć na pergaminie podawać z natką pietruszki i cząstka pomidora.

Wersja druga: składniki i wykonanie jak wyżej , z tym że po odwróceniu na usmażoną połowę nałożyć startego oscypka, smażyć do stopienia się sera. Podawać z zielona pietruszką i odrobiną żurawiny (konfitura).

Ilość odsłon: 768
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl