facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Meksykańska salsa verde

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* słoiczek zielonych pomidorów
* 2 papryczki jalapeno
* 4 łyżki posiekanych liści kolendry
* 2 utarte ząbki czosnku
* 1 mała cebula pokrojona w kostkę
* sok cytryny
* sól
* cukier

Przygotowanie

Posiekane pomidory ze słoiczka połączyć z resztą składników. Drobno posiekaną papryczkę jalapeno dodawać stopniowo, zgodnie z własną tolerancją na ostrość. Dosmakować. Podawać do mięs i warzyw gotowanych, pieczonych lub z grilla. Miękkie, rozgniecione awokado wymieszane z łyżką salsa verde to pomysł na nowe guacamole.

Ilość odsłon: 923
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl