facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

MEKSYKAŃSKI SOS SALSA

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 4 duże, jędrne pomidory
* pół czerwonej cebuli
* 2 łyżki świeżej kolendry
* sok z limonki
* niezbyt ostre chilli

Przygotowanie

Pomidory obieramy ze skóry i kroimy na pół. Każdą połówkę wyciskamy nad talerzem, większość pestek wyleci wraz z sokiem. Pozostałe usuwamy palcami lub łyżeczką, a miąższ drobniutko kroimy. Dodajemy posiekaną cebulę, kolendrę, sok z limonki, oraz oczyszczone z pestek chilli. Odstawiamy na 20 min, by salsa się zmacerowała, a następnie doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie kilkoma kroplami sosu Tabasco. Przykrywamy folią  i odstawiamy na godzinę, lub dłużej, by smaki się przegryzły. Jeśli salsa puści zbyt dużo soku, możemy go odlać przed podaniem.

Ilość odsłon: 898
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl