facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Mieszanka mięsna w galarecie

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

kładniki

* 300 g piersi indyczych
* 350 g wędzonki
* 300 g wieprzowiny
* 2 cebule
* 2 marchwie
* 1 kostka bulionu mięsnego
* sól i pieprz
* 9 gałązek pietruszki
* 3 gałązki tymianku
* 1 liść laurowy
* 6 łyżeczek żelatyny
* ocet winny i cukier

Przygotowanie

Mięso (każdy gatunek oddzielnie) włożyć do 3 mniejszych garnków. Pod mięsem ułożyć plasterki cebuli i obłożyć marchewką.

Kostkę bulionu mięsnego zagotować w 1 I wody, przyprawić solą i pieprzem. Przygotowany bulion wlać do mięsa, dodać zioła i kawałki liścia laurowego. Ugotować do miękkości, i odstawić do schłodzenia.

Kostkę bulionu mięsnego zagotować w 1 I wody, przyprawić solą i pieprzem. Przygotowany bulion wlać do mięsa, dodać zioła i kawałki liścia laurowego. Ugotować do miękkości, i odstawić do schłodzenia.

Mięso ułożyć w formie, zalać doprawionym do smaku bulionem i schło­dzić. Potrawę wyjąć z formy tuż przed podaniem na stół.

Ilość odsłon: 680
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl