facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Młode ziemniaki z koperkiem

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 kg żółtych ziemniaków

pęczek koperku
olej
sól, sól ziołowa

Przygotowanie

Ziemniaki, najlepiej nieduże, obrać i pokroić w niezbyt grube plastry - najlepiej półcentymetrowe. Przełożyć je do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, nie musi być głebokie, lepiej, żeby było duże i płytkie. Polać jeszcze raz olejem, posypać pokrojonym koperkiem, posolić i wymieszać. Można odstawić na jakiś czas albo od razu wstawić do piekarnika. Piec pod przykryciem około 1 godziny w temperaturze 200 stopni. Po około 40 minutach delikatnie przemieszać, uważając, żeby plastry ziemniaków się nie rozpadły.
Ostatnie 10 minut najlepiej piec ziemniaki bez przykrycia, żeby wierzch nieco się przyrumienił.
Tak przygotowane ziemniaki pasują praktycznie do każdego rodzaju mięs i surówek.

Ilość odsłon: 1732
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl