facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Modra kapusta

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

? 40 dkg czerwonej kapusty

? 2 plastry słoniny

? 2 cebule

? łyżka mąki pszennej

? 2 kieliszki octu

? sól, pieprz, cukier

? 3 winne jabłka

Przygotowanie

Kabustę grubo szatkujemy, cebulę i słoninę kroimy w kostkę. Kapustę wrzucamy do garnka z dodatkiem 1/2 szklanki wody i dusimy ok. 20 min. Słoninę wrzucamy na patelnię i topimy na skwarki; kiedy już się wytopi dodajemy mąkę, cebulę i ocet, dokładnie mieszamy i zestawiamy z ognia. Jabłka obieramy i ścieramy na grubej tarce do garnka z kapustą, dodajemy zasmażkę, sól, cukier i pieprz i dusimy odrobinę. Modra kapusta (z regionu wielkopolskiego) najlepiej pasuje z dodatkiem np. pyz lub kaczki w jabłkach.

Ilość odsłon: 679
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl